7-годишното момиченце от село Сотиря е станало жертва на блудство, детето вече е изписано от болницата

7-годишно момиченце от село Сотиря е станало жертва на блудство, детето вече е изписано и заедно с майка си е в селото, съобщи за Slivenpost.bg кметът Димчо Георгиев. Вероятно майката се е намесила навреме и е предотвратила изнасилване, посочи още той. По думите му двамата задържани за инцидента са мъж на 60-65 години и 14-годишен младеж, който има криминално минало-няколко кражби.

Отново ужас в Сотиря: Майка на 7-годишно момиченце открива двама мъже в опит да изнасилят детето й

В селото има засилено полицейско присъствие, а според кмета крайно време е да се промени закона.“Да няма намаляване на присъдата, трябва по-бързо да се съдят и по този начин да се усети,че има закон и здрава ръка, за да не се стига до такива крайности, допълни той.

По -рано днес директорът на ОДМВР – Сливен комисар Димитър Величков също потвърди за опита за блудство с момиченцето. Задържан е извършителят – непълнолетно момче от същото село, поясни Величков. „В случая се касае за чисто блудство, без изнасилване и употреба на прекомерно насилие“, допълни директорът на сливенската полиция. По думите му, комуникацията с жертвата била силно затруднена, тъй като детето не говорело български и се налагало майката да превежда. Инцидентът станал в петък следобед в същото село, където на 15 август бе изнасилена и убита 7- годишната Кристин Георгиева.

Подробности по случая се очаква да бъдат предоставени на медиите по-късно днес.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук