705 сливенски медицински работници с подписка в подкрепа на колегите си от Детското отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“

705 медицински работници от сливенските лечебни заведения чрез подписка изразяват подкрепа към колегите си от Детското отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен по повод публикации в публичното пространство. Подписали са се лекари, фелдшери, медицински сестри, лаборанти, рентгенови лаборанти, рехабилитатори, акушерки и санитари от МБАЛ  „Д-р Иван Селимински“ АД Сливен, МБАЛ „Хаджи Димитър“ Сливен, МБАЛ – Сливен – Военномедицинска Академия, СХБАЛ „Амброаз Паре“ Сливен, САГБАЛ „Ева“ Сливен, ЦСМП Сливен, ДКЦ 1 , ДКЦ 2,МЦ „Миркович“

Текст на подписката

Уважаеми колеги – лекари, медицински сестри и санитари от Детското отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен,

Приемете нашата безрезервна морална подкрепа в този труден за вас момент. Върховен цинизъм е след като сте посветили живота, здравето, душите си на една благородна кауза, да бъдете обвинявани в липса на професионализъм и хуманност.

Осъзнаваме естеството на вашия труд, високия ви професионализъм и проявената воля да продължавате да изпълнявате професионалният си и човешки дълг в условията на непосилен денонощен график при намален до минимум кадрови потенциал.

Едва ли е необходимо човек да е медицинско лице за да е наясно, че децата са най-трудните пациенти. Загубата на венозен източник предизвиква много повече рискове за здравето на децата, отколкото фиксирането им по време на инфузии, при спазване на утвърдените стандарти в детското здравеопазване.

Няма да коментираме какво би се случило, ако капачка от абокат попадне в устата на дете, защото освен в стомаха може да се озове и в дихателните пътища.

Категорично осъждаме опитите на някой да прави кариера, публикувайки „сензационна”, но непрофесионална и непроверена информация, уронвайки както авторитета на колеги, доказали своя професионализъм, така и този на здравното заведение.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук