750 ще са участниците в младежки лагер „Здравей, Здраве!”в Сливен тази година

Снимка : БТА архив

За трета година предстои осъществяването на младежки лагер „Здравей, Здраве!” в Сливен.  Той ще се реализира от 24 до 28 юни и е част от програмата за превенция употребата на наркотици на местно ниво –  „Без наркотици – здрави и успешни”. Стремежът е да бъде реализирано образователно пътешествие, където учениците да приложат наученото в училище, но и да открият интересен свят извън класната стая и компютъра. И не на последно място да усвоят здравословно поведение – чрез спорт, игри и истинско общуване.

Тази година за лагерниците са подготвени дейности, свързани с ритуали за българското знаме, викторина „Моята България”, образователен урок по фолклор от Ансъмбъл за народни песни и танци – Сливен, обучение в народни танци, текстилно печатане и плъстене, начални умения в грънчарството, изобразително изкуство и арт ателие, представяне на професията на пожарникаря и на лесовъда, конна езда, планинско ориентиране, обучение в първа долекарска помощ, състезания и игри в спортната зона, средновековни игри и стрелба с лък, запознаване с историята  на крепост „Туида”, модул „Моето здраве”, работа с превантивни материали, игра „Търсене на съкровището”, демонстрации на различни видове спорт, истории край „лагерния огън”.

На 26 юни ще бъде отбелязан Международният ден за борба с наркоманиите.

Участниците са 750, разделени са на отбори и тази година всеки отбор ще носи име на българска планина, която кратко трябва да представи.

Лагерът е една нова и различна възможност за обогатяване на превантивната практика на ОбСНВ и ПИЦ.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук