Протест-шествие срещу Стратегията за детето ще има утре, дрескод за протестиращите – народна носия

Снимка :архив

Протест-шествие срещу Стратегията на детето и като контра на гей парада в София ще се проведе в Сливен на 8 юни. Дрескод за протестиращите – народна носия.

„Протестът ще е под мотото “Не давай власт на толерастията! Да запазим българското семейство!“. Той ще бъде пред сградата на Община Сливен от 18 ч. От там е очаква да тръгне и протестното шествие, което ще премине по Главната улица до края на пешеходната зона, а след това участниците отново ще се върнат пред главния вход на Общината“, съобщи за Slivenpost.bg Надежда Маргенова, един от организаторите на  инициативата.

Тя отправи покана към желаещите да се включат в протеста да дойдат с народна носия, разбира се който разполага с такава. По думите й, носията е израз на съхранените български традиции. „По този начин искаме да покажем, че ние се борим да съхраним традиционото българско семейство и ценности“, допълни тя.

„На 8 юни от 9 ч. сутринта до 18 ч. ще проведем информационна кампания срещу проекта за “ Стратегия на детето 2019-2030“ ,както и против новите промени в закона за Закрила на детето и новия закон за Социалните услуги, които реално ще въведат тази стратегия в действие“, каза организаторката.

Според нея, основните акценти в протеста са три: НЕ на упражняването на контрол над родители, чрез страх от отнемане на децата им! НЕ на противопоставянето на деца срещу родители! НЕ на джендър идеологията!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук