80 жители на Кермен се възползваха от „организиран прием“ за подмяна на личните си документи

80 жители на Кермен са подали днес заявления за подмяна на лични документи в
кметството на град Кермен. Местното управление се възползва от услугата „организиран прием”, която се предлага от ОДМВР-Сливен и съдейства на жителите на град Кермен да подновят документите си на място.

По предварително изготвен списък на желаещи, служители на сектор „БДС” с мобилна биометрична станция са приели заявленията им за подмяна на лични карти и издаване на паспорти. Тази услуга спестява на гражданите време, необходимо за придвижване до град Сливен и чакането пред паспортна служба. Готовите документи ще се получат също на място в кметството.

Все повече фирми и държавни учреждения се възползват от организирания прием за
издаване на лични документи. Миналата седмица са приети 69 заявления на служители на ДКЦ1, жители на село Сотиря и фирма „ВДХ”-Сливен.

В сектор „БДС”-Сливен продължават да се приемат молби за организиран прием. Той се осъществява по желание на място във фирмата или в сградата на сектора на ул.”Мишо Тодоров” №2 в зала, различна от общия прием. Заетостта на сектора е до края на месец април. Няма ограничение в броя на желаещите да се възползват от тази услуга, което означава, че и фирми с малко персонал могат да направят своята заявка. Необходимо е да се подаде писмено искане за извършване на тази услуга до директора на ОДМВР-Сливен, да се посочи лице за контакт и да се изготви списък на желаещите и вида на документа. Искането може да си изпрати по пощата на адрес ОДМВР-Сливен, гр.Сливен, ул.”Ген.Скобелев”№5 или на електронната поща на дирекцията sliven@mvr.bg .

От сектор БДС напомнят на жителите на област Сливен, че заявления за издаване
и подмяна на лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се
подават в районните управления на МВР в Нова Загора, Котел и Твърдица, независимо
от постоянния адрес.

Най-натоварено остава звеното БДС в град Сливен. При желание от страна на гражданите, за да се избегне чакането и други неудобства, могат да направят подмяната на своите документи в звената Котел и Твърдица, където приетите заявления са значително по-малко.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук