861 зрелостници от Сливенска област са на втора матура днес

861 зрелостници от Сливенска област са на втори държавен зрелостен изпит днес.Най-много сред тях са желаещите за Философски цикъл – 291, Английски език -223, Биология и здравно образование-197, География и икономика -82, Математика -30, История и цивилизация -28 и др., съобщи Милена Чолакова -началник на Регионалното управление на образованието в Сливен.

В 7 часа в МОН беше изтеглен Вариант 1, по който ще държат изпит зрелостниците, а самият изпит започва в 8 часа.

Задължителният втори държавен зрелостен изпит е 4 астрономически часа. Разделен е на два, съответно на три модула в зависимост от предмета. Зрелостникът може да излезе от изпитната зала след приключване на работата върху съответния модул и запечатването на попълнените листове в плик, когато модулът е с продължителност 60 или 90 минути. Когато модулът продължава 120 или 150 минути, може да се излиза от залата след изтичане на първите 90 минути.

Окончателното напускане на залата и сградата може да става не по-рано от 60 минути след началото на първия модул, както и по всяко време след това след предаване на запечатаната изпитна работа. Зрелостник, започнал да работи по трети модул на матурата по български език и литература, може да напусне окончателно залата и сградата 90 минути след началото на модула. Връщане в сградата до края на изпитния ден не се допуска.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук