88-годишна жена от Старческия дом в Сливен е починала, не е ясно дали е била инфектирана с Ковид -19

88-годишна жена, потребител в Дома за възрастни хора в Сливен е починала в изолатора на спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Тя е докарана с линейка от дома, със световъртеж. Установено е, че има пневмония. От РЗИ уточниха, че към момента няма данни да й е взета проба за COVID-19 и евентуално инфектиране да е станало причина за фаталния край. От община Сливен са организирали изследване на персонала в дома по метода на пуловете. Пет пула са дали положителен резултат, заради което от 23 лица от персонала са взети проби с PCR-тестове за индивидуално изследване. Очакват се резултатите. Ще бъдат изследвани и домуващите.

Обко 19 изследвани лица са дали положителен резултат за COVID-19 през последното денонощие в област Сливен. Сред заболелите има лекар, медицинска сестра и учител от Сливен и ученик от Твърдица, съобщиха от Областния кризисен щаб. Епидемиологичните проучвания за установяване на контактните им лица продължават.

Сред новите случаи 5 са в община Нова Загора, 3 – в община Твърдица, останалите – в община Сливен. Няма регистрирани огнища на работното място. Преобладаващ брой сред заболелите са работещи граждани, безконтактни на по-рано установени случаи.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук