9-годишен ученик е сред новозаболелите с Ковид-19 в Сливенско

Ученик на 9 години и непедагогически персонал от детско заведение в Сливен са сред 63-мата новозаболели през последното денонощие в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Положителен резултат за  COVID-19 е дал направеният тест на служител в Дома за стари хора в Сливен. В социалното заведение се извършва епидемиологично проучване.

48 жители на областта са излекувани. Починали са трима пациенти на 66, 69 и 83 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента активните случаи на COVID-19 са 766 – 10 в община Твърдица, 23 в община Котел, 95 в община Нова Загора, 638 в община Сливен, като 540 са в областния град. Под домашна карантина са 1 254 души.

През последното денонощие са имунизирани 41 лица. Очакват се доставки на ваксина.

Областният кризисен щаб призовава гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки. Правилното носене на предпазните маски за лице, физическата дистанция, избягването на струпвания от хора и честото миене на ръцете ограничават риска от разпространение и инфектиране с вируса.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук