Детски шахматен фестивал събира над 70 деца в Сливен

Над 70 деца от цялата страна ще се включат в първия Детски шахматен фестивал, който ще се проведе в Сливен от 30 август до 1 септември. Проявата се организира от клубовете по шах „Сините камъни“ и „Темп“, със съдействието на Община Сливен.

Специален гост ще бъде шесткратният шампион и гросмайстор Васил Спасов, който ще изнесе лекция на малките шахматисти. На 1 септември – събота, от 19:15 часа, в ресторант „Орешака“, той ще проведе сеанс на 20 дъски с любители на шаха. Всеки, който желае да участва, може да се включи и да се запише до 17 часа на 30 август на тел. 0892 456770, съобщават организаторите.

„Това за нас е много голямо събитие, което искаме да стане традиция и Сливен да възвърне шахматната си слава. Целта ни е да популяризираме играта сред децата“, каза Радослав Очков – председател на клуба по шах „Сините камъни“. Той благодари на кмета Стефан Радев за подкрепата, която оказва на клуба.

Детският шахматен фестивал ще се проведе в хотел „Спорт палас“. Официалното откриване е на 30 август от 13,30 ч., а награждаването – в неделя.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук