Безплатни посещения на „Туида“ от 21 до 25 септември

Снимка: Пресцентър на Община Сливен

По повод Европейските дни на наследството от 21 до 25 септември посещенията на крепост „Туида“ ще бъдат с вход свободен, съобщават от пресцентъра на община Сливен.

Всяка година през месец септември 50 държави, подписали Европейската културна конвенция, участват в Европейските дни на наследството – съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия. За първи път България се включва в инициативата през 1999 г., като темата тогава е била „Народната архитектура“. Тази година Дните ще преминат под мотото „Изкуството да споделяш”.

2018-та е година посветена на културното наследство, целяща да насърчи повече хора да се доближат до своето културно наследство и да се чувстват по-съпричастни към него. Честването ще бъде и кулминация в събитията, посветени на Европейската година на културното наследство. Мотото, под което ще премине е: „Нашето наследство: където миналото среща бъдещето“.

Крепост „Туида“ ще се включи в част от Националната програма по повод честванията на Европейската година на културното наследство, като ще се осигури вход свободен за обекта и някои от събитията ще бъдат посветени на инициативата. Ежегодният Средновековен събор „Помни славата”, официално получи одобрение от Министерството на културата да мине под знака на Европейската година на културното наследство.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук