До 2 ноември в област Сливен се забраняват посещенията в дискотеки, барове и груповите празненства

От 24 октомври до 2 ноември включително, се въвеждат временни епидемични мерки на територията на област Сливен. Заповедта за това е на областния управител Чавдар Божурски.

През посочения период не се допускат посещенията в дискотеки, нощни барове и клубове и други подобни заведения за развлечение на закрито. Не се допускат групови празненства на закрито, в това число сватби, кръщенета и др.

Посещенията в кафенета, местата за хранене и ресторантите на закрито и открито се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. метра от нетната търговска площ.

Всички собственици и управители на обекти с обществено предназначение и други обекти, предоставящи услуги на гражданите – лечебни заведения, аптеки, обществен транспорт, магазини, места за хранене и др., трябва да засилят контрола за спазването на физическа дистанция от 1,5 метра между лицата, за хигиена на ръцете, дезинфекция и носене на защитни маски за лице или друго средство, покриващо устата и  носа. Изключение от задължението да  се носят предпазни маски се допуска за клиентите в местата за хранене, кафенета и ресторанти.

Продължава ежедневното събиране на информация от учебните заведения за броя на отсъстващите ученици и педагози поради карантиниране като контактни лица на заболели, с установен положителен тест за COVID-19.  Началникът на РУО – Сливен ще представи предложение пред образователния министър за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда, за срок от 10 дни,  за учениците от пети до дванадесети клас в онези учебни заведения, където има над 20 процента заболели и карантинирани ученици и педагози.

Заповедта на областния управител е издадена във връзка с усложняващата се ситуация, свързана с разпространението на коронавируса, и удължения срок на извънредната епидемична обстановка.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук