Обучават доброволци в Антитрафик академия

Шестима доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен ще вземат участие в Антитрафик академия. Основен акцент в обучението ще бъде безопасното използване на Интернет, в контекста на риска от попадане в трафик на хора. Инициативата се  организирана от Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), съвместно с фондация „Ханс Зайдел“. В Антитрафик академията ще вземат участие общо 59 деца-доброволци от Местните комисии в градовете Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен и Русе.

Целта е доброволците самостоятелно да умеят да разпознават рисковете в интернет, да овладеят стратегии за справяне с тях, да познават съществуващите възможности за помощ и докладване, както и да предадат знанията си на други млади хора.

Академията ще се проведе в периода 10-12 април 2019 г. в Бургас и ще предостави възможност на младите хора, подпомагащи основно дейностите по превенция на местните комисии, да придобият познания за доброволчеството, трафика на хора и различните му форми, като развият уменията си за работа в екип и обучение на връстници.

Доброволците към Местната комисия за борба с трафика на хора Сливен са ученици от Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов”, Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов” и Средно училище „Пейо Крачолов Яворов”, ще вземат участие в Академията за доброволци 2019 г.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук