Физически сблъсък в Парламента,един депутат е със счупени очила, а друг-одран

Високо напрежение и физически сблъсък на депутатите в началото на пленарния ден.  Скандалът бе предизвикан от Явор Божанков от „Продължаваме промяната“, който отговори на декларация на „Възраждане“.

Декларацията на „Възраждане“ беше прочетена от Искра Михайлова. В нея тя обясни, че протестите преди 3 години били употребени, а сега ПП искали да управляват с ГЕРБ.

„Мирният характер на демонстрациите не попречи в тях да бъдат наранени стотици, а хиляди хора загубиха работни места. Цялата енергия на протестите беше брутално предадена от тези, които днес разговарят с ГЕРБ за общо управление и търсят подкрепата на ДПС“, добави Михайлова. Според нея от записите, които изтекоха преди дни, се е оказало, че има предатели не само на собствените си думи и избиратели, но и на страната като цяло.

Михайлова призова вторият мандат да бъде върнат обратно на президента. „Ако сглобите тази абсурдна коалиция на обвиняемите само за да угодите на вашите началници, бъдете сигурни, че още на следващия ден ще призовем всички наши избиратели, но и вашите омерзени избиратели, да дойдат тук, в парламента, и ако се наложи – и вътре в него, защото всяко лицемерие и всяко предателство има своя предел. Вие прекрачихте границата“, каза още Михайлова.

Явор Божанков от ПП-ДБ контрира и заяви, че българският национален интерес е в този момент да имаме правителство, а чуждият – да нямаме такова.

„Събитията от последните дни са част от подреден план, и когато „Възраждане“ говорят за външна намеса знаем си ги. Те говореха за ваксините, излязоха ваксинирани. Говориха за меки китки, двамата с Цончо и г-н Костадинов най-много ни съмняват в това отношение„, заяви Божанков.

Той обяви, че те са предатели и проводници на пропагандата на Путин. Това веднага извади на трибуната депутатите на Костадин Костадинов, които наобиколиха Божанков.

След боя депутатът на „Възраждане“ Веселин Вешев се оказа със счупени очила, а Манол Пейков от ПП-ДБ е одран по лицето.

Напрежението не стихна, а се пренесе в кулоарите. Дори обявената почивка не охлади страстите и пленарният ден приключи.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук